10.000ste prik in ons vaccinatiecentrum

Het vaccinatiecentrum van Leopoldsburg en Ham in de Milshop is één van de kleinere in zijn soort, maar rondt nu ook de kaap van de 10.000 prikken. Dat moment willen we niet zomaar voorbij laten gaan.

In plaats van de 10.000ste gevaccineerde in de bloemetjes te zetten, kiezen wij ervoor om de vrijwilligers en de vaste medewerkers van beide gemeenten stuk voor stuk te bedanken omdat zij de motor zijn van ons vaccinatiecentrum.

Vriendelijk en behulpzaam

Uit een bevraging van het Agentschap Binnenlands Bestuur blijkt dat 98% van de (deels) ingeënte Vlamingen tevreden is over de werking van hun vaccinatiecentrum. Dat is voor een groot deel te danken aan de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de vrijwilligers en medewerkers die zich hiervoor inzetten. Onze bezoekers zijn dikwijls een beetje nerveus voor het onbekende, maar voelen zich al snel op hun gemak gesteld door onze vrijwilligers. Daarom willen we van deze gelegenheid gebruik maken om hen te bedanken. Dankzij hen is de vaccinatiecampagne in Leopoldsburg en Ham een schot in de roos!

Soldatenkoeken

Het vaccinatiecentrum van Leopoldsburg en Ham bevindt zich in de Milshop, waar de militairen vroeger hun kledij en uitrusting moesten gaan ophalen. We hebben ons hierdoor laten inspireren en bieden elke vrijwilliger een pakje soldatenkoeken aan. Niet de keiharde koeken uit de militaire overlevingspakketten van weleer; wel de Leopoldsburgse specialiteit op basis van zanddeeg en kokos. De pakketjes werden vandaag overhandigd door de burgemeesters van Leopoldsburg en Ham.

Drukke weken

Intussen gaat het sterk crescendo met onze vaccinaties. Deze week alleen zullen er 2.340 vaccinaties gezet worden en we maken ons nu al op voor drukke weken in juni. Gelukkig zijn onze teams van Ham en Leopoldsburg een goed geoliede machine geworden, dus we zijn er helemaal klaar voor!

Gepubliceerd op vrijdag 21 mei 2021 16.50 u.