Soldaten te paard en het Kamp als gevangenis

Ooit waren er in het enorme ruiterijkamp van het Kamp van Beverlo 4.000 paarden aanwezig. In die heroïsche tijd werd er nog te paard 'gechargeerd' met de blanke sabel. Als je te weten wilt komen welke belangrijke rol deze paarden speelden voor de aanleg van het kamp en als je wilt zien hoe hecht de band was tussen paard en ruiter, dan is dit programma gesneden koek voor jou.

Bovendien nemen enthousiaste gidsen je mee in een vroeger soldatenverblijf en ervaar je aan den lijve hoe een deel van het ruiterijkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingericht als gevangenenkamp. Je wordt gewoon stil bij de uitleg over het gevangenisregime en de dagindeling van de gevangenen.

Het MKOK heeft nog verassingen in petto. Weet je bijvoorbeeld wat een vliegende bom is? Neen? Geen probleem want ze hebben er eentje in dit interessant militair museum. Hopelijk kan je op tijd ontsnappen voor de hartelijke gamellenmaaltijd. Met goed gevulde magen beginnen we in de namiddag aan een busrit door het historisch gedeelte van het kamp en sluiten we die op een straffe manier af in de gezellige soldatenkantine van het MKOK.

Programma

  • Verwelkoming door de gids in het Museum K-blokken en Oscarkapel (MKOK) met koffie en soldatenkoek
  • Rondleiding in het museum met o.a. bezoek aan een troepen- en politieke-gevangenenkamer
  • Gamellenmaaltijd in het MKOK
  • Busrit naar het geheim kerkhof en treurgracht*
  • Afsluiter met jenever 'De Piot'

Prijs 2023: 27,5 euro per persoon, minimum 16 personen

Niet op zon- en feestdagen.
(*) De groep moet zelf een autobus voorzien.