Gastronomische lezing: Casanova, de onbekende!

In het kader van ons jaarthema "Smaak" dompelen we u, via een unieke formule, onder in Italië, land van fijnproevers en genieters!
Prof. dr. Sabine Verhulst ('Casanoviste') van de Gentse Universiteit komt uw zinnen prikkelen met het levensverhaal van Giacomo Casanova, avonturier en vrouwenversierder. Maar nog zoveel méér: productief schrijver van literair proza, en dan nog wel in de taal van Molière, reiziger en diplomaat, vrijmetselaar, wiskundige en statisticus, en als dusdanig mede-uitvinder van de loterij! Kortom, als u dacht dat u hem kende, dan zal u door deze lezing wellicht uw mening herzien! De verschillende delen van de lezing worden afgewisseld met een lekkere, authentieke Italiaanse maaltijd, voor ons bereid door de 'Mamma's' van de Gruppo Circolo Abruzzese in hun clublokaal in Houthalen – Oost.
We verwelkomen u met een lekker glaasje Prosecco, vergezeld van een tweetal hapjes – en als u het lief vraagt schenken we u zelfs nog eens bij. Dan gaan we aan tafel voor een klassiek Italiaans voorgerecht, gevolgd door een pastaschotel. Dan komt voedsel voor de geest: het eerste deel van de lezing over 'Chevalier Jacques de Seingalt', zoals Casanova zich in Parijs liet noemen na een reis naar Sankt Gallen (Zwitserland). Na het vleesgerecht (kalkoen – tacchino) volgt dan deel twee! Als laatste vullen de Italiaanse dames de gaatjes met een stuk zelfgebakken 'torta Abruzzese'. Over eventuele gaatjes in uw kennis zal onze spreekster zich ontfermen tijdens het genot van een kop lekkere koffie!
De prijs omvat het volledige diner, de boeiende en verrassende lezing én de bijhorende dranken. Deze laatste worden met jetons afgerekend. U krijgt er van ons (inbegrepen) een voldoende aantal om een 'normale' dorst te bestrijden. Wie extra dorstig is kan er zelf bij aanschaffen!
Inschrijven verplicht

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 53,00
Basistarief: 53,00 €; Ledentarief: 50,00 €

Waar

Samenkomst Parking OC 'De Schans'

Organisatie

vtbKultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel