Helene Blum & Harald Haugaard: Deense volksmuziek met eigentijds timbre!

Af en toe moeten we toch het CCL eens volgen op hun speurtocht naar verrassende en oorstrelende muziek. Muziek die we niet kennen, maar die een aangename kennismaking laat vermoeden!
Een Deense zangeres en een violist. Na talloze tournees en vele opnames, hebben Helene en Harald de traditionele Deense volksmuziek nieuw leven ingeblazen en een modern, eigentijds timbre gegeven.
Harald Haugaard was 14 jaar geleden al eens te gast in CCL en toen door het publiek gesmaakt als de beste voorstelling van dat seizoen. Een reden te meer om hem nu – met partner Helene – nogmaals aan het werk te zien! Het was tijdens midzomernacht 23 juni 2008 dat de Deense zangeres Helene Blum en violist Harald Haugaard een moderne Deense volksband oprichtten. In harmonie met de traditionele Deense volksmuziek grijpen ze terug op een repertoire van eigen liederen en melodieën. Blum's heldere en fascinerende stem en Haugaard's sprankelende virtuoze spel waren vanaf het prille begin de drijvende kracht achter elk concert. Onder hun motto dat "traditie alleen in leven kan blijven als ze verder ontwikkeld en uitgedaagd wordt", is elk concert van Blum en Haugaard altijd een uitdaging. De experimentele vorm en intensiteit van hun (samen)spel, het door hun publiek uitbundig gewaardeerde speelplezier en de frivole manier waarop oude composities, gedichten en traditie vorm krijgen laat niemand onberoerd.
Reserveren noodzakelijk!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; Ledentarief: 14,00 €

Waar

Cultuurcentrum Leopoldsburg

Organisatie

vtbKultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Categorie