Gemeente gelast evenementen af tot en met 31 augustus 2020 en ondersteunt geen private activiteiten

De Nationale Veiligheidsraad heeft alle massa-evenementen verboden tot en met 31 augustus 2020.

Er is nog geen duidelijkheid over kleinere evenementen, maar de experten hebben al duidelijk aangegeven dat het nog niet meteen aangewezen zal zijn om met een grote groep mensen samen te komen op een beperkte oppervlakte.

Het schepencollege heeft daarom beslist om alle gemeentelijke evenementen en evenementen waarin de gemeente Leopoldsburg medeorganisator is, af te gelasten tot en met 31 augustus 2020.

Privé-evenementen

Voor alle privé-organisaties zullen wij wel de aanvragen behandelen via het evenementenloket en eventueel toestemming verlenen. Voor de rest verleent de gemeente geen administratieve of logistieke steun. Dat wil zeggen dat er geen geluidsvergunningen, tapmachtigingen, aangepaste verkeersreglementen,… opgemaakt zullen worden. Je zult ook geen gebruik kunnen maken van nadarhekken of andere materialen die normaal gezien door de gemeente ter beschikking gesteld worden. Er wordt daarbij geen verschil gemaakt op basis van het aantal deelnemers.

Jeugd- en sportactiviteiten en -kampen

Voor de organisatie van jeugd- en sportactiviteiten en -kampen waarvoor enkel deelnemers uitgenodigd worden en er geen publiek verwacht wordt, blijven we de federale richtlijnen opvolgen. Deze worden dus nog niet opgeschort. We hopen hierover snel meer duidelijkheid te hebben.

Gepubliceerd op woensdag 6 mei 2020 14 u.