Ondersteuning private activiteiten (onder voorwaarden) hervat vanaf 1 augustus 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft intussen de derde fase van het afbouwplan bekendgemaakt. Er werd aangekondigd dat bijeenkomsten (bv. kermissen, dorpsfeesten etc.) vanaf 1 augustus 2020 geleidelijk aan weer zouden mogen hervat worden.

Aan het begin van de zomer zal een online evaluatie-instrument beschikbaar worden gesteld voor organisatoren die willen weten of ze een evenement kunnen organiseren en onder welke voorwaarden.

Het schepencollege heeft daarom het volgende beslist:

Gemeentelijke evenementen

Alle gemeentelijke evenementen en evenementen waarin de gemeente Leopoldsburg medeorganisator is, blijven afgelast tot en met 31 augustus 2020.

Privé-evenementen

1. Tot en met 31 juli 2020

Voor alle privé-organisaties zullen wij wel de aanvragen behandelen via het evenementenloket en eventueel toestemming verlenen. Voor de rest verleent de gemeente geen administratieve of logistieke steun. Dat wil zeggen dat er geen geluidsvergunningen, tapmachtigingen, aangepaste verkeersreglementen,… opgemaakt zullen worden. Je zult ook geen gebruik kunnen maken van nadarhekken of andere materialen die normaal gezien door de gemeente ter beschikking gesteld worden. Er wordt daarbij geen verschil gemaakt op basis van het aantal deelnemers.

2. Vanaf 1 augustus 2020

Vanaf 1 augustus 2020 worden private organisaties (zoals onder meer dorps- en buurtfeesten) opnieuw volledig logistiek en administratief ondersteund. Dit natuurlijk voor zover de federale maatregelen de organisatie van de betreffende organisatie toelaten.

Gepubliceerd op vrijdag 12 juni 2020 14 u.