Werken aan rotonde in centrum Leopoldsburg (Bevrijdingsplein) vanaf 17 april

De rotonde aan het bevrijdingsplein heeft nog aanliggende fietspaden, wat volgens onderzoek minder veilig is. Daarom gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) deze rotonde aanpassen.

Wat gaat er gebeuren en waarom?

Op de rotonde aan het Bevrijdingsplein ligt het fietspad nog op de rotonde zelf. Uit onderzoek is gebleken dat een rotonde met afgescheiden fietspaden, zoals de 'Quatre Bras', veiliger is omdat er minder ongevallen gebeuren. Daarom gaat het AWV deze rotonde aanpassen en de fietspaden vrij leggen.

De fietsers moeten dan voorrang verlenen aan het gemotoriseerd verkeer. Naast de fietsoversteekplaatsen wordt ook ruimte voorzien voor overstekende voetgangers.

Wanneer gaat dat gebeuren?

De werken starten op woensdag 17 april 2024 en zouden op 29 mei 2024 afgerond moeten worden. De aannemer zal in 4 fases werken:

  • 17 - 18 april: aanpassen van de aftakking naar de Stationsstraat
  • 19 april - 6 mei: aanpassen van de rotonde aan de kant van het Koningin Astridplein
  • 7 - 22 mei: aanpassen van de rotonde aan de kant van het Koning Albert I-plein
  • 23 - 29 mei: aanbrengen van asfalt

Welke hinder brengt dat met zich mee?

De huizen en handelszaken rond het Bevrijdingsplein blijven bereikbaar. Het AWV zal tijdig brieven bezorgen aan de handelaars en omwonenden om hen alle nodige informatie te geven.

Het doorgaand verkeer vanuit Hechtel zal tijdens het grootste deel van de werken over de rotonde kunnen blijven rijden richting Station. Alleen wanneer de laatste laag asfalt aangebracht wordt, zal dit moeten omrijden.

Het verkeer dat vanuit de Koningsstraat komt, zal aan de Karmel omgeleid worden. Plaatselijk verkeer rond het Koning Albert I-plein en in de Kolonel Van Heesbekestraat blijft wel mogelijk.

Bussen De Lijn omgeleid

De bussen van De Lijn volgen tijdens de werken een aangepaste route. Je vindt de aangepaste routes onderaan dit bericht.

Meer info?

Meer info over de werken vind je op de website van Wegen en Verkeer

Gepubliceerd op donderdag 11 april 2024 12 u.