Bescherm je tegen griep met een vaccinatie

Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm je tegen de ziekte en haal vanaf half oktober je griepprik. Vraag ernaar bij je huisarts.

Door COVID-19 werd dit artikel aangepast na verschijning van ons infomagazine. Dit is de enige juiste versie.

Waarom haal je best een griepprik?

Ben je 50-plusser, ben je zwanger, werk je in de gezondheidssector, heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan behoor je tot de groep van risicopersonen en is het sterk aanbevolen om je te laten vaccineren vanaf 15 oktober. Dat geldt ook voor personen die met jou onder hetzelfde dak wonen.

Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk om je te laten vaccineren aangezien de kans bestaat dat het griepseizoen samenvalt met een COVID 19-piek.

Behoor je niet tot de hierboven omschreven groepen? Vanaf 15 november is het pas duidelijk of ook jij je kan laten vaccineren. Dat is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins.

Elk jaar zijn er andere griepvirussen. De Wereldgezondheidsorganisatie stemt het vaccin af op het griepvirus dat waarschijnlijk zal overheersen in het najaar.

Hoeveel kost je griepvaccin?

Risicogroepen krijgen het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Verblijf je in een woonzorgcentrum dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort en hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het na bij je huisarts.

Meer weten over griep en griepvaccinatie? Surf naar www.griepvaccinatie.be.

Gepubliceerd op vrijdag 28 augustus 2020 9.36 u.