Bijkomende fase in werken Koningin Louisa-Marialaan

De Koningin Louisa-Marialaan is opnieuw opengesteld voor het verkeer. Daarmee zijn de werken aan dit gedeelte echter nog niet afgerond. Er moet nog beplanting komen en er zal ook nog een fietsenstalling gezet worden. Er moeten ook nog enkele kruispunten afgewerkt worden.

Bijkomende fase: Michellaan

Vanaf 4 januari 2021 begint men aan de volgende fase: de Michellaan. Deze bijkomende werken zijn nodig om het afvalwater van kwartier Noord van Defensie te kunnen afvoeren via het vernieuwde rioleringsstelsel. Aangezien de weg hiervoor moet opengebroken worden, is dit de uitgelezen kans om de Michellaan dan maar helemaal te vernieuwen. Bovendien is de procedure opgestart om deze weg - die eigendom is van Defensie - over te dragen aan de gemeente.

Hinder tijdens de werken

De werken aan de Michellaan zullen ongeveer 2 à 3 maanden duren. De hinder tijdens deze werken zal eerder beperkt zijn. Voor bijna alle gebouwen in de Michellaan is een oplossing gevonden:

1. De brandweer

In de Ramskapellelaan worden 6 parkeerplaatsen vrijgehouden voor brandweermannen die dringend moeten uitrukken. Zij kunnen van daaruit te voet in de kazerne geraken. De brandweervoertuigen kunnen gebruik maken van de uitgang aan de Hechtelsesteenweg.

2. De technische dienst

De technische dienst heeft een in- en uitgang aan de Ramskapellelaan. Ook indien je bij de technische dienst moet zijn om iets af te halen, kan je hierlangs binnen en buiten.

3. De kapel

De kapel is te voet bereikbaar.

4. Kwartier IJzer

Kwartier IJzer zal bereikbaar zijn via de achteringang in de Bernheimlaan.

5. Medisch centrum Defensie

De parking en de ingang van het medisch centrum van Defensie verhuizen tijdelijk naar de Keizerin Charlottelaan.

6. Kinderdagverblijf Het Beverke

Deze blijft bereikbaar via de Prins Boudewijnlaan.

Verdere planning

Na de Michellaan volgt de heraanleg van het kruispunt N73 - Koningin Louisa-Marialaan en de heraanleg van de Koningin Louisa-Marialaan tussen het postkantoor en Liberation Garden (het Chinees paviljoen).

Op het kruispunt met de N73 (Hospitaalstraat - Hechtelsesteenweg) komen twee veilige fietsoversteken met middeneiland. Zo kunnen fietsers in twee bewegingen oversteken. Aan de kant van de rotonde wordt ook een voetgangersoversteek met zebrapad voorzien. Rondom het kruispunt worden brede fietspaden aangelegd. (zie afbeelding op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer)

Het gedeelte van de Koningin Louisa-Marialaan tussen het postkantoor en Liberation Garden werd in een niet zo ver verleden heraangelegd, maar er werd destijds geen gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Aangezien dat intussen verplicht is, heeft men beslist om deze werken nu ineens mee uit te voeren.

De precieze timing van deze verdere werken is nog niet vastgelegd.

Gepubliceerd op dinsdag 22 december 2020 10.19 u.