COVID-19 herfstbooster

Onderhoud is de beste bescherming! Om die reden heeft Vlaanderen beslist dat elke volwassen burger opnieuw een herfstbooster kan krijgen om zo optimaal beschermd de wintermaanden door te komen. Hieronder vind je antwoorden op alle vragen die voor jou belangrijk kunnen zijn.

1. Waar zal het vaccinatiecentrum zich bevinden? 

Het vaccinatiecentrum van West-Limburg zal verdergezet worden op dezelfde locatie: Mijnschoolstraat 88, Beringen.

2. Wie zal er gevaccineerd worden?

Tijdens deze campagne wordt er opnieuw een onderscheid gemaakt tussen verschillende doelgroepen. Het gaat om onderstaande groepen in de volgorde dat ze aan bod zullen komen:

Prio 1-groep

Dit is de groep met het hoogste risico die als eerste aan bod zal komen tijdens de herfstcampagne. Deze groep omvat:

Ben je een zorgverlener en werd je in de voorgaande campagnes prioritair uitgenodigd, dan is dat nu ook het geval en zal je met prioriteit uitgenodigd worden in het vaccinatiecentrum van je woonplaats. Je moet in dit geval geen verder acties ondernemen.

Ben je een zorgverlener en werd je in de voorgaande campagnes nog niet prioritair uitgenodigd, dan kan je je aanmelden via deze link. Hiervoor heb je je elektronische identiteitskaart of Itsme nodig.

Wie kunnen dit mogelijk zijn?

  • Nieuw personeel in ziekenhuizen, zorgvoorzieningen of werkzaam in de zorg- en welzijnssector binnen de eerstelijn
  • Studenten en stagebegeleiders in een zorgopleiding en werkzaam in de zorg- en welzijnssector
  • Zorgaanbieders die wegens ziekte, quarantaine of andere contra-indicatie niet konden deelnemen aan het intern georganiseerd collectief vaccinatiemoment binnen een ziekenhuis, zorg- of welzijnsorganisatie.

De prio 2-groep

Dit is de 50- t.e.m. 64-jarige bevolking. Voor deze doelgroep wordt de vaccinatie sterk aanbevolen.

De rest van de volwassen bevolking

Deze groep komt als laatste aan bod en dit volgens leeftijd.

3. Wanneer start de herfstcampagne?

Vaccinatiecentrum West-Limburg start op maandag 12 september met vaccineren. De eerste uitnodigingen zullen vanaf donderdag 1 september de deur uit gaan.

4. Welk type vaccin zal ik krijgen?

Er zal gevaccineerd worden met een nieuw en aangepast vaccin van Pfizer en Moderna. Deze aangepaste vaccins beschermen nog beter tegen de dominante Omicron-variant.

5. Kan ik me inschrijven op Qvax?

Je kunt je registreren op QVAX. Hiervoor kan je terecht op www.qvax.be. Het vaccinatiecentrum zal hiervan gebruik maken als er op het einde van de vaccinatiemomenten enkele vaccins over zouden zijn. Het is niet de bedoeling dat je zonder uitnodiging naar het vaccinatiecentrum komt!

6. Hoe en wanneer kan ik het callcenter bereiken?

Je kunt terecht bij het callcenter met je vragen en voor het boeken en/of annuleren van afspraken. Het callcenter is bereikbaar via 011 49 66 06 (Ma – Vr van 9u tot 17u).

Meer informatie over vaccinatie

www.laatjevaccineren.be 

Gepubliceerd op donderdag 1 september 2022 10.30 u.