Vanaf juli ook deelfietsen in Leopoldsburg

Vervoerregio Limburg breidt het aanbod deelfietsen fors uit. Vanaf juli zullen er in Leopoldsburg aan het station 8 deelfietsen beschikbaar zijn van Blue Mobility, het bedrijf achter de bekende Blue-bike deelfietsen.

Het aanbieden van deelfietsen past volledig binnen Hoppin, de toekomstgerichte Vlaamse visie op mobiliteit die inzet op efficiëntere, flexibeler en duurzamere verplaatsingen voor iedereen. Deelfietsen zijn daar een belangrijk onderdeel in.

Hoe werkt Blue-bike?

Met een lidmaatschap bij Blue-bike heb je overal in België een fiets op zak. Een lidmaatschap kost € 12 per jaar en daarnaast betaal je per afgelegde rit (standaardtarief 3,50 euro/24u).

Op de nieuwe Blue-bikelocaties vind je Blue-bikes met digitale sloten. De digitale sloten werken via de Blue-bike app en zorgen ervoor dat je sneller en eenvoudiger een fiets kunt lenen. Je kiest zelf de fiets in de app en hebt geen fysieke kaart of sleutel nodig. In de app vind je ook een handig overzicht van je ritten terug.

Bij pech onderweg kan je rekenen op gratis pechverhelping. Voor het onderhoud van de fietsen werkt Blue-bike nauw samen met maatwerkbedrijf en lokale partner De Springplank.

Hoppin: een initiatief van de Vlaamse overheid

Met Hoppin stimuleert Vlaanderen de modal shift: de overstap van de wagen als belangrijkste vervoermiddel naar meer duurzame mobiliteit zoals stappen, fietsen, deelmobiliteit en openbaar vervoer, of een combinatie daarvan. Vlaanderen investeert daarom in veilige fietsinfrastructuur en in Hoppinpunten waar je vlot van het ene op het andere vervoermiddel overstapt. Zo wil Vlaanderen een antwoord bieden op de maatschappelijke uitdagingen zoals luchtvervuiling en files, en inzetten op de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze steden en gemeenten.

Meer weten? www.hoppin.be en www.blue-bike.be

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2024 10 u.