Zwembad De Merel duikt in een pleegzorgavontuur

Tijdens de zomervakantie, tot 31 augustus, zet Zwembad De Merel pleegzorg extra in de kijker in het zwembad. Daarmee willen wij helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als geëngageerd zwembad wil Zwembad De Merel samen met Pleegzorg Vlaanderen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgt het zwembad tot 31 augustus een kleine make-over. Onder andere pleegzorgstickers, posters en een banner kleuren tijdelijk het zwembad. Met de actie willen we bezoekers op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job hebt. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Geprikkeld door pleegzorg?

Benieuwd of pleegzorg iets voor jou is? Surf dan snel naar www.pleegzorgvlaanderen.be, vraag een infopakket aan of kom naar een infosessie in je buurt!

Gepubliceerd op dinsdag 19 juli 2022 13.45 u.