Ecologische samentuin de Craenhofkens

De ecologische samentuin Velt De Craenhofkens is voor elke natuur- en moestuinliefhebber een inspiratiebron.

Wil je tuinieren?

Binnen het domein van 70 are beschikken we over individuele tuintjes van elk 1 are, een gemeenschappelijk aspergeveld, een tunnelserre, een gemeenschappelijke compostzone, bijenhotels, kruidenspiraal, bloemenweide, fruitzones, een tuinberging, en nog veel meer… In de samentuin staan respect voor de natuur, ecologisch gezonde groenten kweken, sociale samenhang en groepsdynamiek centraal.

Er zijn voor het tuinseizoen 2022 nog enkele vrijstaande percelen. Heb je interesse, stuur dan een mail naar secretariaatcraenhofkens@gmail.com of milieudienst@leopoldsburg.be.

Basiscursus ecologisch moestuinieren

Vermits ecologisch moestuinieren specifieke kennis en vaardigheden vereisen, worden kandidaat tuiniers uitgenodigd zich in te schrijven voor de cursus “Ecologisch moestuinieren voor beginners”. Deze cursus, georganiseerd en ondersteund door Velt vzw, omvat 4 cursusavonden (online via Zoom-platform) op volgende data: 1, 8, 15 en 22 februari (telkens tussen 1900u en 2100u).

De cursus is gratis voor tuiniers uit de samentuinen van Leopoldsburg en Beringen. Ook geïnteresseerde inwoners kunnen deze lessen volgen. Velt-leden betalen € 5 / niet-Velt-leden € 10 per les, te storten vóór 31 januari op de rekening van Velt De Motten: BE59 9731 8329 0426.

In het voorjaar worden, aansluitend op deze lessenreeks, demo’s en workshops georganiseerd. Tijdens deze demo’s gaan we dieper in op diverse moestuinvormen, bijvoorbeeld moestuinieren in potten en bakken, en hoe we verder een ecologische moestuin praktisch inrichten. 

Gedurende het tuinseizoen voorzien we steeds begeleiding. Vanaf 5 maart kan ieder geïnteresseerde om de 14 dagen, op een zaterdagvoormiddag, de tuin komen bezoeken terwijl de tuiniers aan het samentuinen zijn.

Gepubliceerd op maandag 10 januari 2022 13.45 u.