Een hart onder de riem voor alle 80-plussers

Onze sociale dienst belt op dit moment, samen met medewerkers van andere diensten, alle 80-plussers in onze gemeente op om te zien hoe het met hen gaat. Dat zijn er meer dan 1.000, dus da's best een hele klus!

Er wordt niet echt met een vaste vragenlijst gewerkt, maar door het gesprek te beginnen met 'hoe gaat het met u?', kom je dikwijls al heel wat te weten.

De reacties zijn erg positief. Voor sommige mensen doet het gewoon deugd dat ze nog eens opgebeld worden; anderen kunnen toch wel wat hulp gebruiken. Die laatste groep wordt naargelang de situatie in contact gebracht met professionele dienstverlening of met de vrijwilligers van 'Leopoldsburg Solidair' die ingeschakeld kunnen worden om bijvoorbeeld boodschappen te doen, naar de apotheker te gaan of met de hond te gaan wandelen.

Alleen al door tijdens zo'n telefoongesprek onze contactgegevens mee te geven, weten mensen dat ze met al hun vragen bij ons terecht kunnen.

Mensen waarvan we geen telefoonnummer kunnen vinden omdat ze niet in het telefoonboek staan, krijgen binnenkort een brief van ons in de bus.

Wil jij ook mensen helpen met boodschappen of andere taken? Klik dan hier om je aan te melden of bel naar 011 34 65 48.

Gepubliceerd op woensdag 15 april 2020 16.09 u.