Elektronisch inschrijven voor het basisonderwijs

Het inschrijvingsbeleid voor scholen wil de kampeertoestanden aan de scholen uit de wereld helpen en de transparantie naar ouders in verband met de verdeling van de vrije plaatsen verbeteren.

Wat betekent dit voor het inschrijven in een basisschool (kleuter/lager) in Leopoldsburg?

De scholen van Leopoldsburg kiezen voor het elektronisch aanmelden.

Alleen scholen die hun aanmeldingen digitaal laten verlopen kunnen leerlingen weigeren wanneer één of meer leerjaren vol zitten. Er zijn in Leopoldsburg scholen waar de capaciteit in één of meer geboorte- en/of leerjaren bereikt is.

Alle basisscholen van Leopoldsburg melden voortaan voor ALLE geboorte- en leerjaren aan! Dat wil zeggen dat niet alleen ouders van de allerkleinsten (°2022) aanmelden, maar ook ouders die een ouder kind hebben en een nieuwe school zoeken in Leopoldsburg voor het komende schooljaar.

Je kan aanmelden op de website via de link die je op deze pagina vindt. Op deze website vind je tevens meer info over het inschrijven.

Er is ook een Vlaamse tijdlijn vastgelegd

Is er al een broertje of zusje in de school ingeschreven of werkt één van de ouders in de school, dan kan het kind aangemeld worden vanaf maandag 8 januari 2024 vanaf 9.00 uur tot en met vrijdag 9 februari 2024 om 16.00 uur.

De overige kindjes kunnen zich elektronisch aanmelden vanaf dinsdag 27 februari om 12.00 uur tot en met dinsdag 19 maart 2024 om 12.00 uur. Inschrijven kan op https://leopoldsburg.aanmelden.in

Op vrijdag 19 april 2024 krijgen ouders een ticket met daarop de school die hen wordt toegewezen. Dit ticket is het document dat ouders nodig hebben om hun kind in de school in te schrijven.

Geen gebruik gemaakt van het digitale aanmeldingssysteem? De vrije inschrijvingen starten vanaf donderdag 23 mei 2024.

Kijkdag in school

De scholen organiseren een kijkmoment in de scholen op woensdag 24 januari 2024 van 9.00 tot 11.30 uur. Raadpleeg voor meer info de website van de scholen.

Info inschrijving schooljaar 2024-2025

Elk kind woonachtig in Leopoldsburg, en dat geboren is in 2022, zal in de loop van de maand januari 2024 een brief ontvangen van de gemeente Leopoldsburg. Hierin kan je al de info vinden om je kind in een school van Leopoldsburg in te schrijven. Voor die tijd is het niet nodig stappen te ondernemen. 

Meer info

Dienst flankerend onderwijsbeleid, Koningin Astridplein 37, 3970 Leopoldsburg, tel. 011 29 39 70 (onthaal gemeentehuis), onderwijs@leopoldsburg.be

Met steun van de Vlaamse Overheid, Departement Onderwijs en Vorming.