Enkelrichtingsverkeer in gedeelte Koning Leopold III-laan

Op 6 mei 2023 gaan de deuren van ons nieuw museum Liberation Garden open. Daarom passen we de mobiliteit in de omgeving van het museum en het cultuurcentrum aan om het voor iedereen veiliger te maken.

Er zullen ook bezoekers met de bus afgezet worden aan het CC om daar eerst iets te gaan eten. Daarom gaan we een busparking (max. 30 minuten) inrichten ter hoogte van het oude postgebouw. Ook voor groepen die het CC bezoeken, is dat een goede zaak. Schoolbussen rijden op dit moment dikwijls de Kastanjedreef in om leerlingen af te zetten, maar kunnen daarna de bocht niet nemen en moeten dan achterwaarts de straat weer uit.

Daarnaast zijn er ter hoogte van de ingang van de Crea-ateliers in het CC parkeerplaatsen nodig om de kinderen af te zetten en weer op te halen. Deze parkeerplaatsen gaan we met belijning inrichten in het gedeelte van de Koning Leopold III-laan tussen de Koningin Louisa-Marialaan en de Kastanjedreef. Om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen in- en uitstappen, voeren we in dit gedeelte van de Koning Leopold III-laan enkelrichtingsverkeer in. Het verkeer kan dan alleen nog vanuit de Koningin Louisa-Marialaan in de richting van de Kastanjedreef. Deze maatregelen gaan in vanaf 28 april 2023.

Ook voor het museum komt een busparking om bezoekers af te zetten en op te pikken, net als 3 parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

Om iedereen veilig te laten oversteken, komen er oversteekplaatsen

  • in de Koningin Louisa-Marialaan ter hoogte van het kruispunt met de Merkemlaan.
  • in de Koning Leopold II-laan ter hoogte van het kruispunt met de Koningin Louisa-Marialaan.
  • in de Koning Leopold III-laan ter hoogte van het kruispunt met de Kastanjedreef.

Tot slot zal na een proefperiode het enkelrichtingsverkeer ter hoogte van Liberation Garden opgeheven worden. Hier zal het verkeer weer in 2 richtingen kunnen rijden.

Gepubliceerd op vrijdag 21 april 2023 15.15 u.