Erfgoeddag

Dit jaar staat erfgoeddag in Leopoldsburg in het teken van het nieuwe museum ’Liberation Garden’, dat ondergebracht zal worden op de site van het Chinees Paviljoen.

Zondag 28 april, van 10.00 tot 17.00 uur

Dit jaar staat erfgoeddag in Leopoldsburg deels in het teken van het nieuwe museum ’Liberation Garden’, dat ondergebracht zal worden op de site van het Chinees Paviljoen.

Hiervoor doen we een warme oproep aan alle inwoners: voor het museum zijn we op zoek naar bijzondere, lokale collectiestukken uit de tijd van WO II. Dus ben je in het bezit van spullen, brieven of documenten uit de tijd van WO II waar een mooi verhaal aan vasthangt en die je eventueel wil schenken of in bruikleen wil geven aan het museum, kan je op erfgoeddag terecht in het Chinees Paviljoen. Daar voorzien we een team van WO II-experts die je meer uitleg kunnen geven over je spullen. De meest bijzondere spullen kunnen eventueel een vast plaatsje krijgen in het nieuwe museum. Zeker stukken uit de eindfase van de oorlog en over de Bevrijding zijn interessant voor het museum. Maar ook als je gewoon meer info wil kan je terecht bij ons team van experts, die je met plezier verder helpen!

Daarnaast kan je van 10.00 tot 17.00 uur gratis het Chinees Paviljoen en de tuin bezoeken en krijg je meer indo over het museumproject. En na je bezoek kan je gezellig napraten in het cafetaria van het CC, met een hapje en een drankje!

Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2019 13.52 u.