Exclusief kookboek voor 40 jaar cc Leopoldsburg

Het cultuurcentrum van Leopoldsburg bestaat 40 jaar, maar in coronatijden is het voor een cc niet eenvoudig om dat te vieren. Daarom gooide de ploeg het over een heel andere boeg en pakt ze uit met datgene waarvoor ons cc wijd en zijd bekend staat: onze artiestenkeuken.

Menig artiest die bij ons optreedt, bedankt tijdens zijn optreden de kookploeg voor het lekkere eten dat hij of zij voorgeschoteld kreeg. En dat is niet zomaar: het eten in de artiestenkeuken van ons cc wordt met liefde bereid door een team van kookvrijwilligers. Ze sparen geen enkele moeite om de artiesten een lekkere en gezonde maaltijd voor te kunnen schotelen, rekening houdend met eventuele wensen of voorkeuren.

Koken in een leslokaal

Toen het cc 40 jaar geleden de deuren opende, werden er vooral shows georganiseerd door verenigingen en had het cc maar een vijftal eigen voorstellingen per seizoen. In de loop
der jaren werden er dat steeds meer en groeide ook de vraag naar catering mee. Naast broodjes werd steeds vaker een warme maaltijd gevraagd door crew en artiesten die de hele dag van huis waren.

Om niet altijd beroep te hoeven doen op restaurants of cateraars, besloot men dat het cc zelf de maaltijden ging verzorgen. In leslokaal 2, waar een koelkast, een elektrisch vuur, enkele potten en pannen en een oven stonden, moesten de hobbykoks onder het personeel zich beredderen. Dat lukte wel voor kleine groepen en sobere maaltijden. Het duurde echter niet lang of de riders werden heuse culinaire puzzels: vegetariërs, alle mogelijke voedselallergieën en speciallekes. Daardoor bleef het niet haalbaar om de catering met twee personen te verzorgen en dus werd er een oproep gedaan voor kookvrijwilligers.

Recepten en anekdotes

De kookploeg groeide uit tot een geoliede machine van 24 koks die om de beurt achter de potten staan. De artiesten worden bij ons verwend met een gezonde, gevarieerde en lekkere keuken en die weerspiegelt zich ook in ons kookboek. Onderaan de recepten zie je waar mogelijk hoe je het recept makkelijk kunt aanpassen aan jouw dieet: vegetarisch, vegan, glutenvrij of lactosevrij.

In dit kookboek vind je niet alleen recepten. Elke kok geeft je ook een leuke anekdote mee uit de keuken. Zo kom je te weten hoe het eraan toegaat achter de schermen van ons cc. Het is een boek dat je met plezier zult lezen!

Het boek is verkrijgbaar aan de balie van het cc, maar de oplage is beperkt. Wie een exemplaar wil bemachtigen, zal zich moeten haasten!

Gepubliceerd op woensdag 1 september 2021 10.40 u.