Feestelijke opening Huis van het Kind Leopoldsburg

Op zaterdag 24 november werd het gloednieuwe Huis van het Kind geopend met een feestelijke namiddag vol leuke activiteiten.

Begin oktober werd het nieuwe gemeentehuis van Leopoldsburg feestelijk geopend. Vlaams minister Jo Vandeurzen beklemtoonde toen het belang van een Huis van het Kind in elke gemeente. Leopoldsburg is bijzonder omdat het als enige in Vlaanderen zijn Huis van het Kind in het gemeentehuis opgenomen heeft. Voorbije zaterdag werd dit Huis van het Kind feestelijk geopend voor het publiek. Iedereen kon een kijkje komen nemen, kennismaken en genieten van tal van leuke workshops. Een leuke middag voor jong en oud.

Een eigen ruimte in het gemeentehuis

Met de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Leopoldsburg is er altijd rekening gehouden met een fysieke locatie voor het Huis van het Kind. Partners zullen hier op vaste tijden spreekuren kunnen organiseren. Zo hebben bijvoorbeeld Kind & Gezin, Kind & Preventie en de coördinator van het Huis van het Kind reeds hun intrek genomen in het Huis.

De ruimtes van het Huis van het Kind zijn multifunctioneel en kunnen door alle partners gebruikt worden. Naast deze ruimtes zullen ook de drie buitenschoolse opvanginitiatieven in Leopoldsburg werken als antennepunten, zodat ze ingezet kunnen worden om activiteiten, workshops, infoavonden, vergaderingen etc. te organiseren. Deze antennepunten kunnen het Huis van het Kind nog beter bekend maken bij ouders en verlagen op die manier de drempel om met vragen bij het Huis van het Kind aan te kloppen.

De feestelijke opening

Zaterdag werd er een feestelijke opening georganiseerd voor alle inwoners van Leopoldsburg. Alle partners konden hun diensten in de kijker zetten door een leuke workshop te organiseren voor kinderen en jongeren. Naast tal van leuke workshops, zoals grimeren, knutselen, sportwedstrijden, junior masterchef, crazy hair & tattoos, peuters in actie, veilig slapen etc. mochten we ook tal van leuke gasten ontvangen.

Zo kwamen de Sint en zijn piet een bezoekje brengen aan het Huis van het Kind om de sleutel ervan te overhandigen aan de burgemeester en de schepen van Sociale Zaken. Ook de kinderburgemeester sprak alle kinderen, jongeren en ouders toe. Enkele sprookjesfiguren waren van de partij en we mochten zelfs een reuze steltloper verwelkomen.

Gepubliceerd op maandag 26 november 2018 9.30 u.