Geef Mei Weg

Geef oude of niet-gebruikte spullen een nieuw leven tijdens 'Geef Mei Weg'. Het is weer tijd voor de jaarlijkse campagne van Limburg.net om een maand lang afval zo veel mogelijk te beperken.

Dit jaar vormen we 'Afvalvrij mei' om tot 'Geef mei weg'.

We roepen iedereen op om op zolder, in de kelder... op zoek te gaan naar spullen die je niet meer gebruikt en deze weg te geven of te herstellen en zo een tweede leven te geven. Tijdens de hele maand mei zijn er tal van acties en tips om je te inspireren om zo veel mogelijk ongebruikte spullen nieuw leven in te blazen.

Van tweedehandsbeurzen tot weggeefkasten. Ken je deze al?

TWEEDEHANDSBEURZEN

Verkoop je spullen op tweedehandsbeurzen, garageverkopen en rommelmarkten

WEGGEEFKAST

Boeken te veel? Laat ze achter in een weggeefkast! Die vind je in Leopoldsburg aan de scholen (SintMichiel, FLX, Ondersteboven, De Heppening). REPAIRCAFÉ: in een repaircafé kan je terecht voor een reparatie van kapotte spullen, deskundig advies of gewoon een lekkere koffie. Op repairshare.be vind je de repaircafés in de buurt.

SPULLEN TE VEEL? VIND DE PERFECTE MATCH!

Een servies op zolder? Een oude fiets in de garage? Of een babybedje dat in de weg staat? Er is vast wel iemand die jouw vergeten schatten goed kan gebruiken. Op geefmeiweg.be kan je met enkele klikken spullen doneren aan lokale goede doelen. Geef jouw ongebruikte spullen een nieuw leven dankzij dit nieuwe weggeefplatform.

Gepubliceerd op donderdag 4 mei 2023 14.01 u.