Haal je gratis mondmasker af

De gemeente Leopoldsburg heeft, samen met de acht andere gemeentes van de hulpverleningszone Noord-Limburg, mondmaskers aangekocht voor alle inwoners vanaf 12 jaar. Begin volgende week valt hierover een folder in je bus. Je kunt deze downloaden onderaan dit bericht.

UPDATE 14/05/2020

Wacht nog even om je mondmasker af te halen

Vanaf vandaag kan je in principe je mondmasker afhalen dat de gemeente Leopoldsburg samen met de acht andere gemeenten van de hulpverleningszone Noord-Limburg voor je aangekocht geeft. We willen je echter vragen om je bezoek aan het afhaalpunt uit te stellen als je dat kunt.

Er zijn voldoende maskers besteld, maar ze zijn nog niet allemaal in voorraad.De maskers worden in meerdere keren geleverd. De eerste levering bleek echter veel kleiner dan verwacht. De overige maskers zullen morgen bij ons geleverd worden en wij zullen deze dan ook meteen doorleveren aan de afhaalpunten.Wil je er zeker van zijn dat je je mondmasker kunt afhalen? Wacht dan nog enkele dagen voor je naar je afhaalpunt gaat.

Je kan vanaf 14 mei een gratis mondmasker afhalen voor alle gezinsleden vanaf 12 jaar (geboren in 2008 of vroeger). Je krijgt tegelijk ook de twee filters per persoon mee die door de federale overheid aangeboden worden. (*)

Op de volgende locaties kan je hiervoor terecht

 • Bruno Service Station Heppen
  Leopoldsburgsesteenweg 67
 • Carrefour Market Heppen
  Leopoldsburgsesteenweg 120
 • Dagbladhandel Severine
  Leopoldsburgsesteenweg 1
 • Dip & Da
  Generaal de Krahestraat 143
 • Krantenshop Hilde
  Antwerpsesteenweg 2
 • Spar Leopoldsburg
  Koningsstraat 25
 • Total Tankstation
  Leopoldsburgsesteenweg 81

Je krijgt ook de mondmaskers en filters voor je gezinsleden vanaf 12 jaar mee die op jouw adres gedomicilieerd zijn. Die hoeven dus niet allemaal apart naar het afhaalpunt te gaan. Het aantal maskers dat je meekrijgt, hangt af van je gezinstoestand op 10/05/2020.

Je elektronische identiteitskaart

Om je mondmasker(s) en filters af te halen, heb je je elektronische identiteitskaart nodig. Vergeet deze dus zeker niet!

Afstand houden

Als iedereen tegelijk naar de winkel gaat hollen om een mondmasker af te halen, dan kan het daar erg druk worden. Let op dat je ook daar voldoende afstand houdt. En is het er te druk, ga dan naar huis en keer later terug.

(*) De filters van de federale overheid zal je kunnen afhalen zolang er voorradig zijn. Mochten deze op zijn, dan kan je daarvoor op een later moment naar een afhaalpunt gaan.

#maakjemondmasker

Inmiddels zijn al veel mensen zelf aan de slag gegaan om mondmaskers te maken. We willen deze vrijwillige initiatieven zeker verder blijven aanmoedigen.

Heb je zelf al mondmaskers gemaakt, of kan je dit binnen korte termijn doen? Je kan er zeker familie, buren of vrienden die hier al nood aan hebben, blij mee maken. Op www.leopoldsburg.be/naaiactie vind je de inzamelpunten waar je mondmaskers kunt binnenbrengen voor mensen die er nood aan hebben.

Bovendien zullen de maskers, die worden verdeeld via de federale overheid en de gemeenten, niet eindeloos uitwasbaar of herbruikbaar zijn. Ook om die reden blijft het belangrijk, om zelfgemaakte mondmaskers te voorzien voor je familie en andere mensen in je omgeving. Zo dragen we allen ons steentje bij om de gezondheid en het welzijn van ons en onze naasten te garanderen. #samentegencorona

Op de website maakjemondmasker.be staat een filmpje en een patroon dat je kan gebruiken om zelf een masker te maken.

Gepubliceerd op donderdag 7 mei 2020 9 u.