Heropening van de bib op dinsdag 2 juni

We mogen onze bib weer openen en dat gaan we dan ook doen vanaf dinsdag 2 juni. Zoals voor alles in deze coronaperiode geldt, zijn er ook in de bib een aantal voorwaarden om je aan te houden.

Mondmasker verplicht

We willen vermijden dat het virus zich via onze boeken en andere materialen verspreidt. Daarom hebben we voldoende handgel voorzien en vragen we om alleen die materialen aan te raken die je wilt meenemen. Maar ook daarom is het dragen van een mondmasker in de bibliotheek verplicht.

Alleen uitleningen

De bib zal enkel toegankelijk zijn voor het lenen van materialen. De leeszaal blijft gesloten, dus je kunt nog niet langskomen om de krant te komen lezen. Ook de internet- en cataloguscomputers zijn niet beschikbaar. Je kunt de catalogus uiteraard wel raadplegen via de bibliotheekwebsite.

Zolang de coronamaatregelen gelden, zal ook het afhaalsysteem op reservatie beschikbaar blijven. Materialen reserveren om af te halen doe je hier.

Richtlijnen

 • Kom bij voorkeur alleen naar de bib. Dit geldt ook voor jonge gezinnen met kinderen. Probeer het aantal te beperken of spreid de bezoeken.
 • Je materialen inleveren doe je via de inleverschuif die je vindt aan de linkerzijmuur van het gebouw (aan de kant van de Geleegstraat). Die moet je voorlopig ook tijdens de openingsuren gebruiken.
 • Bij het binnenkomen moet je eerst je handen ontsmetten. Ook binnen in de bibliotheek staan dispensers met handgel. Maak daar gebruik van.
 • Je wacht bij de ingang tot een medewerker je binnenlaat.
 • Neem een winkelmandje bij het binnengaan. Dit geldt voor iedere bezoeker, ook al zijn jullie met twee. Zijn de mandjes op, dan wacht je tot er een ter beschikking is (aan de hand van het aantal mandjes hebben we overzicht op het aantal aanwezigen in het gebouw).
 • Beperk je bezoek tot maximaal 30 minuten. Maak dus snel je keuze en blijf niet te lang tussen de rekken hangen.
 • Het is verplicht om in de bibliotheek een mondmasker te dragen voor jouw en onze veiligheid. We willen immers vermijden dat onze boeken en andere materialen besmet zouden worden. Ook onze medewerkers zullen een mondmasker dragen.
 • Houd altijd en overal de nodige afstand van 1,5 meter van elkaar.
 • Als je onze draaitrap wilt gebruiken, kijk dan eerst of die vrij is. Kom je toch per ongeluk een tegenligger tegen, dan heeft de klimmer altijd voorrang op de daler.

Ook blokbar gaat weer open

Ook vanaf 2 juni zal je in de bibliotheek kunnen komen studeren. We hebben plaats voor 9 studenten. Reserveer minstens een dag op voorhand je plaats per mail (bibliotheek@leopoldsburg.be) of telefoon (011 34 65 59).

Nog een paar richtlijnen:

 • Bewaar steeds de veiligheidsafstand van 1,5 meter.
 • Voor het verlaten van de zaal moet je je werkplek ontsmetten. Ontsmettingsproducten zijn beschikbaar.
 • Je mag geen materiaal achterlaten in de blokbar. Ook bv. leeggoed van drank moet je terug mee naar huis nemen.

We hebben een facebookgroep gemaakt voor onze studenten: www.facebook.com/groups/blokbarleopoldsburg. Hier houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en afspraken.

We wensen je alvast goeie examens toe!

Gepubliceerd op woensdag 27 mei 2020 15.20 u.