Huisartsenwachtpost 'Mijn Wachtpost' - Wijziging werking tijdens weeknachten

De wachtposten Mijn-Wachtpost te Beringen en Wachtpost Herkenrode te Hasselt zullen vanaf 01/04/2023 samenwerken voor de organisatie van de wachtposten tijdens de diepe nachten.

Minister Vandenbroucke heeft de beslissing genomen om de werking van de huisartsenwachtposten te wijzigen.
Graag informeren we je over deze vrij ingrijpende wijzigingen.

Tijdens de diepe nachten, van 23.00 tot 8.00 uur, op de weekdagen maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, kunnen inwoners van Leopoldsburg enkel nog terecht bij de wachtpost Herkenrode , Stadsomvaart 9, 3500 Hasselt.

Tijdens de weekends, op de feestdagen, de avond voor de feestdagen, de brugdagen en de vrijdagen blijven consultaties/raadplegingen ’s nachts in Beringen mogelijk. De huidige werking blijft behouden en verandert niet.

Wat houdt dit concreet in voor de patiënten van Leopoldsburg voor de weekdagen?

  • De wachtpost opent vanaf 18.00 uur. Vanaf dan kunnen de patiënten de wachtpost telefonisch bereiken op het gekende nummer: 011 71 56 50;
  • De wachtpost werkt enkel op afspraak, eerst telefonisch bellen is dus noodzakelijk;
  • De patiënten kunnen na 23.00 uur gewoon blijven bellen op het gekende nummer (011 71 56 50). Na 23.00 uur wordt de oproep automatisch doorgeschakeld en beantwoord door een medewerker uit Hasselt.
  • Huisbezoeken in Leopoldsburg blijven, ook in de week, mogelijk. Dit is voor hoogbejaarde patiënten, patiënten met een beperking, patiënten uit een instelling of immobiele patiënten.
Gepubliceerd op vrijdag 31 maart 2023 15.54 u.