Huisstijl

De communicatiedienst is verantwoordelijk voor de uitbouw van een huisstijl.

De gemeentelijke Leopoldsburgse huisstijl is niet zomaar een grafisch kunstje, maar zit vol symboliek en betekenis. De kleuren van de huisstijl zijn uniek. Leopoldsburg is de enige gemeente in België die de kleur van de Leopoldsorde heeft in haar huisstijl. In kleur zijn we dus verbonden met de eerste koning van België, Leopold I. Je kan wel stellen dat onze gemeente van koninklijke afkomst is.

Ook achter de bollen schuilt een symboliek. Er zitten een aantal typische kenmerken van onze gemeente in verenigd. Zo zie je een bol met ons typisch rasterstratenplan. Verder zie je ook een bol met een boom. Leopoldsburg verenigt immers het gegeven van een stadsgevoel met een dorpsgevoel. In Leopoldsburg heb je qua infrastructuur alles (een bib, een sporthal, een cultuurcentrum, het buurthuis, een gezellig winkelcentrum, grootwarenhuizen…). Toch zie je in onze gemeente ook nog duidelijk het landelijk aspect. Er is veel groen en natuur. Dit maakt van Leopoldsburg een gemeente waar het aangenaam wonen is. Verder is onze gemeente ook de militaire gemeente bij uitstek. Wie aan leopoldsburg denkt, denkt aan het leger. Dit wordt nog eens extra in de verf gezet door het sergeant teken en het rasterpatroon. De kleuren geven het geheel een extra dynamiek.

Ontwapenend gastvrij

De baseline van het gemeentebestuur Leopoldsburg is “ontwapenend gastvrij”.

Gastvrij dankzij de vriendelijkheid van onze inwoners, ons gezellig winkelcentrum waar op een prachtige dag de terrasjes steeds vol zitten, onze openheid naar andere culturen en elkaar toe, ...

Ontwapenend is dan weer een knipoog naar het leger en onze openheid en charme.