Tussen 11 juni en 14 september 2024 kan je huis-, tuin- en keukenafvalzakken naar het recyclagepark brengen.

Afval opslaan bij warme temperaturen, 't is een oud zeer dat elk jaar weer opduikt. Vooral appartementsbewoners die genoodzaakt zijn hun huisvuil- en keukenafvalzakken op het terras of in hun kelder te plaatsen, hebben er last van. Ook voor mensen die op vakantie vertrekken is het soms moeilijk.

Heb je volle afvalzakken die je niet meer kunt buitenzetten omdat je op vakantie vertrekt? Of heb je beperkte opslagruimte waardoor het vervelend is om tijdens extreme warmte een volle huisvuil- of keukenafvalzak in huis te hebben? Dan kan je deze zakken tijdens de zomermaanden naar het recyclagepark brengen.

Uitzonderlijk kan je tussen 11 juni en 14 september 2024 je gele keukenafval-, groene tuinafval- en grijze huisvuilzakken naar het recyclagepark brengen. Er gelden wel enkele regels:

PMD-zakken en textiel mogen niet achtergelaten worden in de container waarin 3 soorten afvalzakken worden ingezameld. Deze twee fracties kunnen steeds naar het recyclagepark gebracht worden; textiel kan je daarenboven ook kwijt in de wijkcontainers. 

Indien je geen problemen hebt om je afvalzakken te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de tweewekelijkse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buitenzetten. Op www.limburg.net/afvalkalender kan je nakijken wanneer de ophaalwagen bij jou langskomt. Of in de Leopoldsburg-app, natuurlijk!

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 8 u.