Hulp nodig bij het aanvragen van je Covid-certificaat?

Het vaccinatiecertificaat toont aan dat je deels of volledig gevaccineerd bent. Je ontvangt een vaccinatiecertificaat voor elke prik tegen het coronavirus. Elk certificaat vermeldt het type vaccin en om de hoeveelste prik het gaat. Het certificaat is volledig gratis.

Met het Covid-certificaat kan je toegang krijgen tot grote evenementen (afhankelijk van het aantal personen, afhankelijk of het evenement binnen of buiten plaatsvindt). Ziekenhuizen, woonzorgcentra en instellingen voor personen met een handicap kunnen het voorleggen van een Covid-certificaat als toegangsvoorwaarde stellen.

Een COVID-certificaat

  • is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals  MijnBurgerprofiel.bemijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel je identiteitskaart en pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

  • je kunt je Covid-certificaat voor vaccinatie ook aanvragen om het per post toegestuurd te krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Hiervoor kan je de helpdesk contacteren via tel. 078 78 78 50 (van 9.00 tot 19.00 uur op weekdagen en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur)

Heb je hulp nodig bij het aanvragen en afdrukken van je Covid-certificaat, of bij het installeren van de Covidsafe app?

Dan kan je terecht:
- in dienstencentrum Den Tuinhoek, De Wittelaan 4, op maandag en op vrijdag, tussen 13.30 en 15.30 uur.
- in Ons Centrum, Kwartier IJzer, Michellaan 11, op woensdag- en donderdagnamiddag, van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur of op afspraak 0492 46 07 13.

Breng zeker je identiteitskaart en de bijhorende pincode mee!

Dit aanbod is gratis.


Op dit moment is het vaccinatiecertificaat geldig tot 1 juli 2022. 

Gepubliceerd op maandag 4 oktober 2021 13.24 u.