Infoborden/aankondigingsborden

Aan de Hechtelsesteenweg, de Corspelsestraat, de Antwerpsesteenweg, de Lommelsesteenweg, de Beringsesteenweg en Hamsesteenweg staan draagconstructies opgesteld voor het plaatsen van infoborden.

Verenigingen van Leopoldsburg mogen infoborden plaatsen in deze draagconstructies voor de aankondiging van hun activiteiten. Hiervoor heeft de vereniging een vergunning nodig. De aanvragen voor deze vergunningen worden behandeld door de communicatiedienst.

Let op: enkel de draagconstructies van de gemeente mogen gebruikt worden. Zelfgemaakte borden en richtingaanwijzers plaatsen op het openbaar domein is niet toegelaten, deze moeten onmiddellijk verwijderd worden.

Deze draagconstructies staan opgesteld langs deze invalswegen van Leopoldsburg:
1) Hechtelsesteenweg
2) Corspelsestraat
3) Antwerpsesteenweg
4) Lommelsesteenweg
5) Beringsesteenweg
6) Hamsesteenweg

Hoe een vergunning aanvragen?

Voor het plaatsen van borden in de draagconstructies is een vergunning vereist. Deze vergunning kan je aanvragen via het e-loket (een link naar het e-loketformulier vind je onderaan deze pagina).

Indien er in de gevraagde periode nog plaats is bij de infoborden, ontvang je een schriftelijke goedkeuring (vergunning) van het gemeentebestuur.

De aanvraag mag ten vroegste 7 maanden voor de activiteit gebeuren en ten laatste 10 dagen voor de datum van de aan te kondigen activiteit. De vergunning vermeldt vanaf welke datum de borden mogen geplaatst worden (maximum 4 weken voor de activiteit) en op welke dag de borden ten laatste dienen te worden verwijderd.

Welke borden mogen gebruikt worden?

Verenigingen mogen zelf zorgen voor de nodige borden. Deze borden moeten volgende afmetingen hebben:
- lengte: 250 cm
- hoogte: 39 cm
- dikte: 10 tot 12 mm

Verenigingen hebben ook de mogelijkheid om borden te ontlenen bij de gemeentelijke technische dienst (meer info: technischedienst@leopoldsburg.be of tel. 011 34 92 50).

De vereniging staat zelf in voor het beschilderen of beplakken van deze borden. De vereniging staat tevens zelf in voor het plaatsen en terug ophalen van de aankondigingsborden op de verschillende locaties. 

Het volledige reglement kan je downloaden via de link op deze pagina.