Kind en Gezin start vanaf 1 april opnieuw met vaccineren

Vanaf woensdag 1 april start Kind en Gezin opnieuw met vaccineren. Kinderen en ouders zullen op een veilige manier ontvangen worden in de consultatiebureaus.

De tijdelijke opschorting van de fysieke dienstverlening gaf ruimte om de organisatie en werkwijze in de consultatiebureaus aan te passen aan de verstrengde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Kind en Gezin staat vanaf woensdag 1 april opnieuw paraat om kinderen en ouders op een veilige manier te ontvangen in de consultatiebureaus. Met een minimale dienstverlening, want de eerste focus zal liggen op vaccinaties. Daarnaast is het ook belangrijk om te kunnen starten met de opvolging van zoveel mogelijk pasgeboren baby's.

Kind en Gezin schortte sinds 19 maart alle consultaties van de fysieke dienstverlening op. Dat gaf ruimte om zich goed voor te bereiden en te herorganiseren.Er wordt absoluut rekening gehouden met verstrengde maatregelen om de verspreiding van het COVID-19 te verhinderen. Kind en Gezin zorgt voor al het nodige veiligheidsmateriaal en neemt extra maatregelen rond hygiëne en afstand.Naast die minimale fysieke dienstverlening wordt ook alles op alles gezet om via telefoon en chat alle andere ouders te ondersteunen.

Klik hier voor meer info

Gepubliceerd op vrijdag 27 maart 2020 10.33 u.