Kindergemeenteraad zamelt 750 kg kroonkurken in voor Natuurhulpcentrum

De kindergemeenteraad heeft via basisscholen van Leopoldsburg kroonkurken ingezameld om het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen te steunen.

Dierenwelzijn

De kindergemeenteraad van Leopoldsburg werkt elk jaar rond een specifiek thema. Dit jaar is dat dierenwelzijn. Daarom besliste de raad om een actie op touw te zetten voor het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen.

Het Natuurhulpcentrum draaiende houden kost handenvol geld. De diensten die zij aanbieden zijn immers gratis. Om dat allemaal te kunnen bekostigen zijn ze voortdurend in de weer om voldoende financiële middelen te vergaren. Eén van de inkomstenbronnen is het inzamelen van recycleerbare materialen, waaronder kroonkurken. Hiermee moedigen ze de 'recyclagegedachte' aan en kunnen mensen hen steunen zonder dat ze effectief geld hoeven te storten.

Inzameling via basisscholen

De kindergemeenteraad ging hiermee aan de slag en organiseerde een inzameling van kroonkurken. De raad werkte hiervoor samen met de basisscholen van De Heppening, FLX en Sint-Michiel. In deze scholen werd een oproep gelanceerd om in januari en februari zoveel mogelijk kroonkurken mee naar school te brengen. In elke school kon de klas met het grootste aantal kroonkurken een natuurpakket winnen. Dit leverde een mooi resultaat op. In totaal kon de kindergemeenteraad maar liefst 750 kg aan kroonkurken binnenbrengen in het Natuurhulpcentrum.

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 9.45 u.