Kraantjeswater: 200 keer goedkoper dan flessenwater

We gebruiken slechts 3 procent van ons perfect drinkbare leidingwater voor eten en drinken. De rest gebruiken we om te poetsen, de auto te wassen en het toilet door te spoelen. Zonde!

Kraantjeswater is gegarandeerd veilig…

Het water uit je kraan komt uit de grond of uit een rivier en wordt door de watermaatschappij naar boven gepompt en helemaal gefilterd. Vervolgens controleert de watermaatschappij het zeer grondig, zodat het gegarandeerd zuiver en drinkbaar is. Daarna komt het water terecht in de waterleiding en haal jij het via de kraan in huis.

… en 200 keer goedkoper dan flessenwater

Een fles water van 1 liter kost evenveel als 200 liter kraantjeswater. Bovendien is water uit de kraan even gezond, meer nog: kraantjeswater moet aan veel meer eisen voldoen. Het hoeft ook niet verpakt en getransporteerd te worden vanuit bedrijven naar distributiecentra, supermarkten en vervolgens naar jou thuis.

En tóch kopen we nog massaal water in flessen. Dat is niet alleen onnodig duur, maar ook slecht voor het milieu, alleen al door de uitstoot van het transport en het produceren van verpakkingsmateriaal. Door kraantjeswater te drinken, stoot je 500 keer minder CO2 uit en bespaart jouw gezin 200 tot 300 euro per jaar… per persoon!

Handige #kraanhacks

  • Smaakt je kraantjeswater wat naar chloor? Laat het dan even in een karaf staan.
  • Koop geen bruiswater in de supermarkt, maar een toestel dat je kraantjeswater in enkele seconden doet bruisen. Beter voor het milieu én goedkoper op termijn!
  • Doe een schijfje citroen, sinaasappel, wat bessen of een paar takjes citroenmelisse of munt bij je water voor een heerlijk frisse smaak.

Bron: De Watergroep