Kruispunt N73 – Koningin Louisa-Marialaan afgesloten in april

De Koningin Louisa-Marialaan is intussen opnieuw open voor verkeer en de laatste details worden afgewerkt. Op dit moment wordt er druk gewerkt in de Michellaan.

Herinrichting kruispunt

Zodra de Michellaan klaar is, komt het kruispunt van de Koningin Louisa-Marialaan en de N73 (Hospitaalstraat – Hechtelsesteenweg) aan de beurt. Er komen twee veilige fietsoversteken met middeneiland. Zo kunnen fietsers in twee bewegingen oversteken. Aan de kant van de rotonde wordt ook een voetgangersoversteek met zebrapad voorzien. Rondom het kruispunt worden brede fietspaden aangelegd en ook de bushaltes worden vernieuwd.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken wordt het kruispunt volledig afgesloten. Het verkeer richting Hechtel zal aan het Koning Albert I-plein via de Priester Poppelaan en de Leopold I-laan omgeleid worden. Het binnenrijdende verkeer moet langs de Prins Boudewijnlaan, de Bernheimlaan en de Englebert Adanglaan. De bewoners van de betrokken straten zullen tijdig persoonlijk verwittigd worden.

Op dit moment wordt geschat dat de werken aan het kruispunt op maandag 12 april zullen kunnen starten. Ze zullen ongeveer 4 à 5 weken duren. Deze timings hangen uiteraard af van de weersomstandigheden.

Verdere planning

Na de heraanleg van het kruispunt N73 - Koningin Louisa-Marialaan volgt de heraanleg van de Koningin Louisa-Marialaan tussen het postkantoor en Liberation Garden (het Chinees paviljoen).

Het gedeelte van de Koningin Louisa-Marialaan tussen het postkantoor en Liberation Garden werd in een niet zo ver verleden heraangelegd, maar er werd destijds geen gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Aangezien dat intussen verplicht is, heeft men beslist om deze werken nu ineens mee uit te voeren.

De precieze timing van deze verdere werken is nog niet vastgelegd.

Gepubliceerd op dinsdag 9 februari 2021 10.19 u.