Lezing in de bib over de klimaatopwarming

Wil je graag bijleren over de echte prioriteiten voor het klimaat? Wil je weten wat regeneratieve landbouw inhoudt? Is koolstofdioxide de grote boosdoener en ligt de redding bij een herstellende landbouw? Marc Daelemans licht deze materie uitgebreid toe. Achteraf kan je vragen stellen.

 

Lezing door Marc Daelemans van Pure-Milieutechniek

Bibliotheek Leopoldsburg
Donderdag 13 juni 2019
Van 19.30 tot 22.00 uur

Gratis toegang

De belangrijkste bouwsteen van het leven op aarde is CO². We hebben CO² net broodnodig. Alleen hebben we ook de natuur nodig om deze CO²-uitstoot om te zetten naar zuurstof en koolstof.

Planten leven namelijk van een proces dat fotosynthese heet en dat kooldioxide onder invloed van zonlicht afbreekt tot koolstof en zuurstof. Een koolstofrijke bodem houdt ook beter water vast. En dat betekent: meer voedsel, meer energie, meer leven.

De natuur doet dus haar uiterste best om het door ons geproduceerde kooldioxide uit de atmosfeer te verwijderen. Helaas kan zij tegen onze huidige productie niet op.

Willen we dus het klimaat redden? Dan moeten we nu stoppen met ontbossing en vernietiging van ecosystemen. Het is daarom beter volop kiezen voor regeneratieve of herstellende landbouw.

Zo herstellen we de natuurlijke kringlopen van water en koolstof en kunnen we de uitstoot van CO² compenseren en transformeren naar waardevolle biomassa en zijn we ‘klimaatneutraal’.

Gepubliceerd op donderdag 13 juni 2019 19.30 u.