Liberation Garden opent de deuren: boek nu je tickets!

In Liberation Garden wordt de bezoeker helemaal ondergedompeld in het verhaal. Niet zoals in een boek, een game of een film, maar op de plek waar het allemaal écht is gebeurd. De aandacht van Liberation Garden gaat naar gewone mensen en hun ervaringen in de buitengewone omstandigheden van oorlog.

Een hedendaags belevingsmuseum voor alle leeftijden

Liberation Garden brengt geen eindeloze uitstalling van wapens en uniformen, maar een weloverwogen collectie van objecten waar indringende verhalen en diepe emoties aan vasthangen. Liberation Garden is een museum boordevol multimediale beleving, maar tegelijk ook een intiem, compact en behapbaar museum.

Op die manier brengt Liberation Garden de geschiedenis dicht op de huid van de bezoeker. Die stapt in de schoenen van bezetters, verzetsmensen en bevrijders, zoekt dekking in een schuilkelder tijdens een bombardement, zit in de 3D-briefing van een beroemde Britse generaal en vliegt, dankzij een sterk staaltje virtual reality, mee in een Spitfire.

In Liberation Garden ontdekt de bezoeker wat gewone mensen in buitengewone omstandigheden allemaal meemaken. Die historische personages vertellen je bovendien zelf hun verhaal zodra je hun uitgestoken hand aanraakt. In touch with history!

Voor kinderen tussen 8 en 12 is een bezoek aan Liberation Garden een bijzonder avontuur. Speciaal voor hen is er een interactieve kinderlijn uitgewerkt, waar ze allerlei spannende doe-opdrachten mogen uitvoeren en verhalen meekrijgen op kindermaat. De audiogids voor kinderen is ingesproken door actrice en presentatrice Ella Leyers.

Vriendenprijsje voor inwoners van Leopoldsburg!

Tot het einde van 2023 betalen inwoners van Leopoldsburg:

  • 6 euro per volwassene
  • 3 euro per kind (6 - 18 jaar)

Om van dit tarief gebruik te kunnen maken, heb je wel een Vriendenpas nodig die je gratis kunt afhalen aan de balie van het cultuurcentrum. Dankzij deze Vriendenpas kan je ook in het CC tickets boeken en workshops volgen tegen een ‘vriendenprijsje’.

Info en tickets

Boek snel je tickets voor het openingsweekend (6 en 7 mei) en geniet na je bezoek van een gratis drankje in de feesttent in de tuin!

www.liberationgarden.be
011 29 38 00
contact@liberationgarden.be

Gepubliceerd op vrijdag 28 april 2023 13.03 u.