Met de auto naar het bos? Gebruik je gezond verstand!

De nieuwe richtlijnen laten het voor specifieke doelgroepen toe om met de wagen naar een natuurgebied te gaan om te wandelen of te fietsen.

De toelating geldt voor gezinnen met kinderen van vijf jaar en jonger, personen met een beperkte mobiliteit, waaronder ouderen en zwangere vrouwen, én begeleiders van mensen met een fysieke of mentale beperking.

MAAR... De versoepeling is vooral bedoeld binnen een (groot)stedelijke context. Niet iedereen woont in zo'n groene gemeente als Leopoldsburg, waarbij je bijna overal op wandelafstand een stukje groen vindt. De voorkeur blijft dan ook uitdrukkelijk om te kiezen voor een wandeling of fietstocht in je eigen buurt.

Om dit signaal duidelijk te houden, kiest Leopoldsburg ervoor om de parkings bij de bossen gesloten te houden. Maak jezelf vooraf even de bedenking of het echt absoluut nodig is om in deze tijden de wagen te nemen om een stukje te gaan wandelen of fietsen met het gezin.

Weet ook dat er nog altijd niet gespeeld mag worden op de speeltoestellen in de natuurgebieden. De politie controleert en de boetes zijn niet mals.

Gepubliceerd op woensdag 8 april 2020 15 u.