Mondmasker niet langer verplicht, maar aanbevolen bij bezoek aan het recyclagepark

Sinds vorig jaar moest je bij een bezoek aan het recyclagepark verplicht een mondmasker dragen. Deze verplichting wordt nu afgeschaft. Is het toch erg druk in het recyclagepark? Dan is het wel aanbevolen om een mondmasker te dragen.

Op 31 juli 2020 nam de burgemeester het besluit om het dragen van mondmaskers op het recyclagepark Leopoldsburg te verplichten; dit om de bezoekers aan het gemeentelijk recyclagepark en het personeel extra te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregel werd genomen nadat Limburg.net dezelfde maatregel invoerde op haar eigen recyclageparken in Limburg.

Meer dan 70% van de volwassen bevolking is ondertussen minstens een eerste keer gevaccineerd en het aantal besmettingen is sterk gedaald. De activiteiten van de bezoekers van het recyclagepark vinden plaats in openlucht en het recyclagepark is voldoende groot om de nodige afstand te kunnen garanderen. Om deze redenen is het gemeentebestuur van mening dat er versoepelingen kunnen doorgevoerd worden.

Limburg.net versoelde ondertussen voor haar eigen recyclagepark de mondmaskerplicht sinds dinsdag 29 juni 2021 naar een aanbeveling tot het dragen van een mondmasker. Het gemeentebestuur past deze beslissing nu ook toe voor het recyclagepark van Leopoldsburg, sinds 30 juni 2021.

Gepubliceerd op donderdag 1 juli 2021 15.04 u.