Test BE-Alert op 1 oktober 2020: resultaten

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente vandaag BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Testbericht naar iedereen

Sinds vorig jaar is het met BE-Alert ook mogelijk een bericht te sturen naar iedereen die zich op een bepaalde locatie bevindt, ongeacht of ze zich bij BE-Alert geregistreerd hebben. Bij een ramp wil de overheid immers iedereen bereiken die zich in de buurt van de ramp bevindt. Leopoldsburg is deze keer geselecteerd om dit systeem te testen. Wij hebben daarom een sms-bericht gestuurd naar iedereen die zich op ons grondgebied bevond. In dat bericht hebben we iedereen nogmaals opgeroepen om zich te registreren via www.be-alert.be.

Resultaten test op 1 oktober

In totaal hebben 17.500 gsm-toestellen van ons een sms-bericht ontvangen. Maar wat eigenlijk belangrijker is: sinds vorige week hebben al meer dan 350 nieuwe mensen zich geregistreerd op www.be-alert.be en de nieuwe registraties blijven binnenkomen!

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we onze inwoners kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kunt een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen.

Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Vul je gegevens aan

Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’

Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2020 17.30 u.