Nationale testdag BE-Alert: de resultaten

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 3 oktober hebben we dit systeem getest.

In totaal deden 204 gemeenten in België hieraan mee. Ze verstuurden samen 417.640 sms’jes en 123.783 e-mails. Ook in Leopoldsburg stuurden we een bericht naar alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert. We verstuurden 1.346 sms’jes en 1.250 e-mailberichten.

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we je hiermee bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in!

Gepubliceerd op donderdag 24 oktober 2019 10.23 u.