Nieuwbouw centrum voor dagverzorging De Kiosk

Het centrum voor dagverzorging De Kiosk bevindt zich momenteel in een gebouw in de Tramstraat in Leopoldsburg. VitaS huurt dit van de gemeente Leopoldsburg.

In 2018 heeft het OCMW van Leopoldsburg beslist om voor dit centrum voor dagverzorging een nieuwbouw te voorzien op de campus van het woonzorgcentrum Reigersvliet. Een logische beslissing, rekening houdend met de huidige verouderde accommodatie in de Tramstraat en de meerwaarde die gecreëerd kan worden als een centrum voor dagverzorging, assistentiewoningen en een woonzorgcentrum in elkaars buurt liggen.

Intussen werd het dagverzorgingscentrum samen met het woonzorgcentrum Reigersvliet en de serviceflats overgedragen aan de intercommunale VitaS, waarin ook Leopoldsburg participeert, maar de plannen bleven uiteraard bestaan.

De plannen voor dit nieuwe centrum voor dagverzorging zijn klaar, de aannemer is onlangs aangesteld en deze week zijn de voorbereidende werken van start gegaan. De duur van deze werken wordt geraamd op anderhalf jaar. VitaS probeert samen met de aannemer de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Het nieuw te bouwen centrum voor dagverzorging zal optimaal tegemoet komen aan de wijzigende behoeften van de gebruikers, aan de steeds strenger wordende normen van de Vlaamse Overheid en aan de behoefte om een warme en gezellige ontmoetingsplaats te bieden waar huiselijkheid, respect, privacy en genegenheid primeren.

Gepubliceerd op woensdag 30 juni 2021 15.30 u.