Waarschuwingen corona via BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Info over corona

De corona-epidemie is een ernstige noodsituatie in ons land. Bij een noodsituatie wil Binnenlandse Zaken je graag snel verwittigen. Daarom maakt de federale overheid gebruik van BE-Alert. Als je geregistreerd bent, informeert het crisiscentrum jou uit de eerste hand van de nieuwste maatregelen om het coronavirus in te dijken door je een e-mail te sturen.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en blijf geïnformeerd!

Gepubliceerd op vrijdag 27 maart 2020 14.05 u.