Tijdelijke snelheidsverlaging op Corspelsestraat - 30 km/uur

De maximaal toegelaten snelheid op de Corspelsestraat wordt ter hoogte van de schooltoegang tijdelijk verlaagd van 50 naar 30 km per uur.

Naar aanleiding van de werken in de Boskantstraat is de schooltoegang van de lagere school Ondersteboven niet toegankelijk.

Daarom werd aan de ouders gevraagd om hun kinderen af te zetten aan de ingang aan de achterzijde, in de Eenenslaan of te parkeren op het Kievitplein en van daar te voet naar school te komen. De school heeft tijdelijk een bijkomende toegang gemaakt langs de Corspelsestraat. Om het oversteken veiliger te maken werd ter hoogte van deze toegang een zebrapad geschilderd.

De ouderraad van de school liet weten dat het oversteken nog steeds gevaarlijk is omwille van de te hoge snelheid van de voertuigen in de Corspelsestraat. Daarom werd beslist om de snelheid op de Corspelsestraat tussen de Eenenslaan en Boskantstraat tijdelijk te verlagen tot 30 km per uur en dit totdat de werken in de Boskantstraat volledig afgerond zijn en de schooltoegang terug kan gebruikt worden.

Gepubliceerd op dinsdag 13 december 2022 12 u.