Naar inhoud

17 mei: Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

ga naar het recentste nieuws

Regenboogvlag

17 mei is het internationale dag voor de strijd tegen homofobie. Ter gelegenheid van deze dag zal aan het gemeentehuis en het Sociaal Huis de regenboogvlag (symbool van homofobie) uitgehangen worden.

17 mei is een symbolische datum. Het is een dag waarop internationaal aandacht wordt gevraagd voor de strijd tegen homofobie. Op 17 mei 1990 werd door de Wereldgezondheidsraad homoseksualiteit van de lijst van psychische aandoeningen verwijderd, waarmee een einde kwam aan meer dan een eeuw van medische homofobie.

Er is ondertussen een wet gekomen die discriminatie op grond van seksuele geaardheid in verschillende domeinen verbiedt: vrije tijd, werk, opleiding, onderwijs, goederen en diensten, huisvesting enz.

Ter gelegenheid van deze dag wordt aan het gemeentehuis en het Sociaal Huis de regenboogvlag uitgehangen.

Voor wie vragen en noden heeft rond homoseksualiteit en transgender kunnen wij meegeven dat de lokale vereniging ‘BiHomLes’ zich inzet om te voorzien in een laagdrempelig onthaal en activiteiten. Info via: leen.boydens@telenet.be.

Provinciaal kan je voor ondersteuning en vragen contact opnemen met de vzw Regenbooghuis Limburg, Meldertstraat 38, 3500 Hasselt, info@regenbooghuislimburg.be.

Voor discriminatie op grond van geaardheid kan je terecht bij Meldpunt discriminatie ‘UNIA’, tel. 011 23 94 72 (Hasselt), tel. 089 65 42 49 (Genk)

 

Datum van het bericht: 04-05-2018