Naar inhoud

Leopoldsburg wint trofee langste erehaag 2018

ga naar het recentste nieuws

Trofee Langste Erehaag

Vrijdag 11 mei was Leopoldsburg de middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. De organisatie van de 1000 km daagt elk jaar haar vier middagsteden uit om een zo lang mogelijke erehaag te vormen om de renners te verwelkomen. Leopoldsburg telde 1.993 mensen in de erehaag en sleepte daarmee de trofee in de wacht.

Zondag 13 mei vond in Mechelen het slotmoment van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker plaats. Vier dagen lang hebben duizenden fietsers gereden om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Tijdens het slotmoment werd ook de trofee uitgereikt voor de langste erehaag van deze editie. Kom op tegen Kanker daagt haar middagsteden immers uit om een zo lang mogelijke erehaag te vormen om de renners warm te verwelkomen.

De kaarten lagen goed voor Leopoldsburg. Het was een stralende dag en een grote menigte had zich dan ook verzameld op het Koningin Astridplein. Meer dan 100 vrijwilligers waren op de been om dit evenement, samen met medewerkers van gemeente en OCMW, in goede banen te leiden. De verenigingen en scholen van Leopoldsburg zorgden voor de versiering van de erehaag met zelfgemaakte spandoeken. Meer dan 70 van deze spandoeken werden in de erehaag opgehangen! Dat zorgde voor een kleurrijk schouwspel.

Net voor het binnenrijden van de pelotons kwam plaatsvervangend gerechtsdeurwaarder Maarten Cuyvers tellen hoeveel mensen er in de erehaag stonden. De resultaten van die telling werden onder gesloten omslag aan Kom op tegen Kanker bezorgd, zodat we tot vanavond moesten wachten om te weten wie de trofee mee naar huis mocht nemen.

Enkele deelnemers opperden al dat Leopoldsburg volgens hen de langste erehaag had die ze ooit gezien hadden. Ze kregen gedeeltelijk gelijk: met 1.993 deelnemers mocht burgemeester Wouter Beke de trofee, een fietswiel, in ontvangst nemen van Algemeen Directeur a.i. van Kom op tegen Kanker Rik Duyck. Het gemeentebestuur is uiteraard erg trots op deze verwezenlijking en dankt iedereen die dit mee mogelijk gemaakt heeft.

Datum van het bericht: 14-05-2018