Naar inhoud

Een nieuwe ‘Grote Rappèl’ in 2019

ga naar het recentste nieuws

Tweede editie 'De Grote Rappèl'

In september 2019 worden er in Leopoldsburg allerlei activiteiten georganiseerd rond de 75-jarige herdenking van de bevrijding tijdens WO II. Op Kamp Knalt werd officieel bekendgemaakt dat één van deze activiteiten een nieuwe editie zal zijn van ‘De Grote Rappèl’, het totaalspektakel dat in 2016 bijna 12.000 toeschouwers naar Leopoldsburg lokte.

Net voor het avondprogramma op Kamp Knalt begon, werd op het podium een belangrijke aankondiging gedaan: er komt een tweede editie van ‘De Grote Rappèl’ in september 2019. Je leest het goed: deze tweede editie wordt een ‘Grote Rappèl’ met één O. In 2019 wordt immers herdacht dat onze contreien 75 jaar geleden bevrijd werden van de Duitse bezetter tijdens de tweede wereldoorlog. ‘De Grote Rappèl’ zal dan ook voornamelijk over deze periode uit de geschiedenis gaan en op dat moment werden er al nieuwere spellingsregels gehanteerd.

Opnieuw in zee met Luc Stevens

Regisseur van het spektakel is opnieuw Luc Stevens, vooral bekend van ‘Zoo of Life’ in Antwerpen, ‘Gheelamania’ in Geel en de tweejaarlijkse musicals aan Kasteel de Merode in Westerlo. Luc slaagde er in 2016 meesterlijk in om de 550 vrijwilligers in het project te bezielen en een prachtige voorstelling neer te zetten met mensen waarvan de meesten weinig of geen acteerervaring hadden.

Nieuw verhaal, nieuwe locatie

De regisseur was op Kamp Knalt zelf van de partij en wist al enkele details mee te geven over de nieuwe editie. Het verhaal zal zich deze keer toespitsen op WO II en de bevrijding in 1944. Een belangrijk element in het verhaal zal de legendarische operatie ‘Market Garden’ zijn, die destijds vanuit Leopoldsburg vertrok.

Van ‘De Grote Rappèl’ worden opnieuw tien voorstellingen + try-out voorzien. De slotapotheose verhuist naar het Koningin Astridplein, zodat we per voorstelling ongeveer 1.200 mensen een onvergetelijke avond zullen kunnen bezorgen.

Inschrijvingen vanaf januari

Ook voor deze editie zijn we weer op zoek naar honderden vrijwilligers voor en achter de schermen. Om in te schrijven moet je nog even wachten. De inschrijvingen starten in januari 2019.

Datum van het bericht: 02-06-2018