Ons Centrum

Ons Centrum is er voor alle mensen uit Leopoldsburg en omstreken die graag in groepsverband gesterkt willen worden op vlak van financiën, sociale contacten, en vrije tijd. Kortom, Ons Centrum is er voor mensen die hun leefsituatie willen verbeteren.

In deze vereniging kan je terecht voor ontspanning, warme babbels, luisterende oren, tips, duidelijke informatie …

Ons Centrum wil de stem van mensen in armoede laten horen. Samen signaleren we knelpunten en zoeken we oplossingen. We werken samen met verschillende partners en verenigingen.

Activiteiten: 

Spring gerust eens binnen tijdens de opendeurmomenten op woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur, voor gezellige ontmoetingen met gratis koffie, thee, taart en soep (in de winter)

Doe mee aan "Gezond op stap met klap" (een rustige wandeling in een klein groepje) op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Neem deel aan de amusementsnamiddag op donderdag van 13.00 tot 17.00 uur. voor leuke ontspannende activiteiten: dans, crea, film, spel …

Computermoment op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. om gratis de computers te gebruiken en antwoorden op computervragen te krijgen: aanmaak e-mailadres, sociale media, foto's… Regelmatig zijn er ook workshops.

Of doe mee aan praatnamiddagen, culturele en ontspannende daguitstappen, vormingen over verschillende thema’s, themawerking rond thema’s die leven bij mensen in armoede, theatergroep die jaarlijks een theaterstuk uitwerkt, cultuurcafé (in samenwerking met Cultuurcentrum Leopoldsburg), barbecue, paasontbijt, kerstfeest, ...

Waar vind je Ons Centrum?

Kwartier IJzer
Michellaan 11
3970 Leopoldsburg

Contactpersonen:

Elien Aerts, opbouwwerker 
0492/46 07 13 - elien.aerts@saamolimburg.be

Laura Vanwezemael, opbouwwerker
0492 15 91 49 - laura.vanwezemael@saamolimburg.be

Bezoek ons op Facebook  Ons Centrum Leopoldsburg (groep)

Ons Centrum vzw werd in 2016 een erkende vereniging waar armen het woord nemen, en wordt ondersteund door Saamo Limburg en het Netwerk tegen armoede.