Ook het noodopvangcentrum neemt maatregelen tegen CoVID-19

Fedasil heeft aan het Rode Kruis richtlijnen overgemaakt om ook in de opvangcentra de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Er zullen geen activiteiten plaatsvinden met externen en er worden geen bezoekers toegelaten. De maaltijduren worden meer gespreid, zodat er minder mensen tegelijkertijd in de eettent zijn. Bovendien wordt er aangeraden om de maaltijden zoveel mogelijk in de unit te nuttigen, zeker voor families.

Kleine ontspanningsruimtes in het hoofdgebouw worden gesloten en er wordt ingezet op buitenactiviteiten op het terrein. De kinderen van het noodopvangcentrum gaan niet naar de opvang op school en zieken worden zoveel mogelijk in hun unit gehouden door oa. maaltijden op de kamer en huisbezoeken door medische dienst.

De diensten in het centrum werken zoveel mogelijk op afspraak om wachtrijen te vermijden.

In het centrum worden speciale units geplaatst waar mensen met een COVID-19-besmetting geïsoleerd kunnen worden.

Verder worden de bewoners heel veel individueel geïnformeerd, zodat iedereen de maatregelen duidelijk snapt. Affiches, flyers en digitale kanalen worden ingezet. Men gebruikt daarbij visueel materiaal van fedasil en het Rode Kruis. Je kunt het onderaan dit bericht downloaden.

Via de website www.fedasilinfo.be kunnen bewoners ook online informatie consulteren in twaalf verschillende talen.

Tot slot worden bewoners aan het onthaal nogmaals geïnformeerd, wordt het afgeraden om zich buiten het centrum te verplaatsen en raadt men aan om enkel noodzakelijke verplaatsingen te doen.

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2020 16.30 u.