Op reis naar het buitenland: volg de covid-19-reisadviezen strikt op!

Buitenlandse Zaken heeft een aantal kleurencodes ontworpen om aan te geven naar welke landen je vanuit ons land nog mag reizen en welke maatregelen er gelden als je terugkeert uit een bepaald land. 

Vooraleer je op vakantie vertrekt ga je dus best de reisadviezen per land na om de situatie in het land van je bestemming te kennen. Volg deze reisadviezen steeds strikt op!

De reisadviezen kunnen elke dag wijzigen, check ze dus tijdig!

Vergeet ook niet om het formulier in te vullen voor je uit het buitenland terugkeert! Je vindt het op travel.info-coronavirus.be

Op deze pagina vind je een overzicht: https://diplomatie.belgium.be/nl. De reisadviezen op deze pagina worden zonodig elke dag omstreeks 16.00 uur aangepast.

De tabellen ‘U vertrekt naar ...’ en 'U keert terug uit...' geeft met drie kleuren aan naar welke landen je vanuit ons land nog mag reizen en welke maatregelen er gelden als je terugkeert uit een bepaald land.

Code groen geeft aan dat je naar deze landen (of specifieke delen ervan) mag reizen. Daarbij zijn geen speciale maatregelen nodig. 

Code rood betekent dat wie terugkeert zich verplicht moet laten testen en in quarantaine moet gaan. Er geldt ook een formeel reisverbod naar de rode zones (uitzondering voor essentiële reizen en voor de onderdanen van een dergelijk land). Voor de verplichte test is een terugbetaling voorzien.

Er is ook een code oranje. Naar gebieden met deze code mag je wel nog reizen, maar Buitenlandse Zaken vraagt om je bij terugkomst vrijwillig te laten testen en in quarantaine te gaan.

Voor de verplichte testen is er een terugbetaling voorzien. Informeer zeker vooraf bij je ziekenfonds.

De specifieke reisadviezen per land kan je raadplegen via deze webpagina.

Meer info vind je op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Gepubliceerd op vrijdag 17 juli 2020 9.25 u.