QVAX opnieuw beschikbaar voor je boosterprik

Ook vaccinatiecentrum West-Limburg zal gebruik maken van QVAX voor de boosterprikken. Het systeem wordt alleen voor boosterprikken gebruikt. Ben je nog niet gevaccineerd, dan moet je een afspraak maken via het nummer 011 49 66 06.

Het gebeurt elke dag dat er in het vaccinatiecentrum op het einde van de dag spuitjes over zijn. Door iemand die niet kwam opdagen of door omstandigheden zijn of haar prik niet kon of mocht krijgen. Of door afspraken die op het laatste moment nog afgezegd worden. Die spuitjes willen we natuurlijk niet in de vuilnisbak gooien. Daarom gaan we opnieuw gebruik maken van QVAX.

Hoe kan je je aanmelden?

Je surft naar www.qvax.be en vult er je contactgegevens in. Je geeft ook de momenten door waarop je gecontacteerd kunt worden. Zo weten we zeker dat je effectief kunt komen op het moment dat we je oproepen.

Ook als je je voor je basisvaccinatie al ingeschreven hebt op QVAX, moet je je nu opnieuw registreren. Bij het stopzetten van het systeem zijn immers alle gebruikersgegevens gewist.

Wanneer kom je aan de beurt?

Kreeg je al een uitnodiging voor je boosterprik? Dan heeft het geen zin om je in te schrijven in QVAX. We kunnen je dan niet meer oproepen met dit systeem.

Voor de rest zal QVAX rekening houden met je leeftijd (we gaan alweer van oud naar jong) en met de datum van je laatste prik. Het boostervaccin mag pas gegeven worden vanaf 2 maanden na de eerste en enige prik met het vaccin van Johnson & Johnson, 4 maanden na de tweede dosis AstraZeneca, en 6 maanden na de tweede dosis Moderna of Pfizer.

Geen boosterprik voor minderjarigen

Voor minderjarigen is de boosterprik op dit moment niet goedgekeurd.

Meer info?

Meer info vind je op www.qvax.be en op laatjevaccineren.be

Gepubliceerd op donderdag 2 december 2021 10.25 u.