Schrijf je in op de reservelijst voor 65-plussers van het vaccinatiecentrum

Ben je ouder dan 65 jaar en wil je je laten vaccineren? Kan je binnen het halfuur in het vaccinatiecentrum geraken zodra je telefonisch wordt gecontacteerd? Schrijf je dan nu in op de reservelijst van het vaccinatiecentrum.

Dit is niet de QVax-lijst. Deze reservelijst is alleen voor 65-plussers.

Let wel: dit is een reservelijst. Er is geen garantie dat je opgeroepen wordt.

Je registratie vervangt dus zeker niet de uitnodiging die verstuurd wordt vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid.
Indien er klaargemaakte vaccins overblijven, dan moeten deze op diezelfde dag opgebruikt worden. Om deze vaccins niet te laten verloren gaan, maken we een reservelijst op voor 65-plussers.
Deze reservelijst is enkel voor de inwoners van Leopoldsburg en Ham die ouder zijn dan 65.
 

En hoe zit dat met QVax?

Er is een nieuw, nationaal systeem uitgewerkt voor reservelijsten: QVax. In Vlaanderen zal deze software eerst uitvoerig getest worden met de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare voordat deze ter beschikking wordt gesteld aan de andere vaccinatiecentra. Als de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare van oordeel zijn dat deze nieuwe tool een voldoende positieve gebruikerservaring heeft en een meerwaarde is voor de vaccinatiecentra, dan kunnen wij er ook in Leopoldsburg en Ham gebruik van gaan maken.

Aanmelden op de lijst van QVax kan vanaf dinsdag 6 april 2021 via qvax.be, maar wij zullen er dus niet onmiddellijk gebruik van maken. 

Wij zullen voor Leopoldsburg en Ham sowieso eerst onze eigen reservelijst voor 65-plussers opgebruiken voor we naar QVax overschakelen.

Meer info over QVax vind je hier (laatjevaccineren.be).

Gepubliceerd op maandag 5 april 2021 10.30 u.