Rotonde Bevrijdingsplein aangepast

De rotonde aan het Bevrijdingsplein is een drukke en bekende locatie in onze gemeente waar dagelijks heel wat voertuigen en zwakke weggebruikers met elkaar in contact komen. Dit was niet altijd even veilig en daarom heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de rotonde vorige maand aangepast en vernieuwd

Fietsers geen voorrang meer

Vanaf nu hebben fietsers geen voorrang meer als ze de rijweg kruisen. Nu de fietspaden uit de rotonde gehaald zijn, hebben autobestuurders meer zicht op de fietsers en is de veiligheid voor deze laatsten er erg op vooruitgegaan. 

Ook de aanpassing van de rotonde in Heppen staat op de agenda. De juiste timing is hiervoor nog niet bekend. Uiteraard zullen we in Heppen dezelfde normen qua veiligheid en uitzicht hanteren, zodat de voorrangsregels op onze drie rotondes dezelfde zullen zijn.

Verkeersborden en haaientanden

Deze voorrangsregels worden duidelijk gemaakt met verkeersborden en haaientanden op de grond. Zie je haaientanden op de grond staan en een omgekeerde driehoek met rode rand, dan wil dit zeggen dat je voorrang moet geven.

Zorg dat je gezien wordt

Zorg er als fietser ook altijd voor dat je gezien wordt, draag daarom fluokledij en maak altijd oogcontact met de bestuurders als je wegen kruist. Oh ja! Vergeet zeker je licht niet aan te zetten!

Voorzichtigheid (en gezond verstand) blijft de boodschap.

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2024 10.45 u.