Spoorwegovergang Reservorenstraat (Beverlo) wordt afgesloten

Vanaf 13 oktober zal de spoorovergang in de Reservorenstraat in Beverlo definitief afgesloten worden. De verbinding van de KMO-zone in Beverlo met Heppen is de minst gebruikte overgang in Beringen. De seininrichting zal er weggenomen worden en de weg geknipt.

Conflictvrij

Infrabel heeft deze beslissing genomen omdat het in de toekomst zoveel mogelijk overgangen 'conflictvrij' wil maken. Dat wil zeggen dat men geen overgangen met slagbomen meer wil hebben. In de plaats daarvan wil men met tunnels of bruggen werken omdat dat veiliger is, maar dat betekent een grote investering. Aan de overgang in de Reservorenstraat werd te weinig verkeer gemeten om zo'n investering te verantwoorden.

Fietsroute

De spoorovergang werd wel dikwijls door fietsers gebruikt. In overleg met de diensten van de provincie is de fietsroute er omgeleid. Vanuit Beverlo neemt de route nu de Korspelsesteenweg, waarna men desgewenst vlak voorbij het station opnieuw de route naar fietsknooppunt 342 in de Sint Maartensbergstraat kan bereiken om zo verder richting Groenhoekstraat te kunnen rijden. Overigens is er ook een fietssnelweg voorzien langsheen het spoor, aan de oostzijde, waardoor het ook makkelijker wordt om van en naar Leopoldsburg te fietsen.

Gepubliceerd op vrijdag 9 oktober 2020 12.30 u.