Straatverlichting centrum bijna gerepareerd

De laatste tijd kregen wij regelmatig de melding dat er erg weinig straatverlichting werkte in de centrumstraten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat geen beslissing van het gemeentebestuur om op elektriciteit te besparen. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan een oplossing.

Wanneer wij een melding krijgen van defecte straatverlichting, dan geven wij dat onmiddellijk door aan Fluvius, de beheerder ervan. Fluvius belooft dan om het euvel binnen maximaal drie weken op te lossen.

Heel wat straten in het centrum van Leopoldsburg (Koningsstraat, Jacoletstraat, Kolonel Van Heesbekestraat, Bevrijdingsplein, Stationsstraat, Nicolaylaan) maken echter deel uit van een gewestweg en die wordt beheerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Straatverlichting langs gewestwegen wordt vier keer per jaar nagekeken en hersteld. Dat is geen beslissing van het gemeentebestuur.

Aangezien het hier over de verlichting in het centrum ging, hebben wij er geregeld bij Fluvius en AWV op aangedrongen om het probleem spoedig op te lossen. Zij melden ons dat ze intussen de oorzaak van het probleem gevonden hebben en dat ze er op dit moment alles aan doen om dit zo spoedig mogelijk opgelost te krijgen.

Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2019 11.34 u.